Bel direct: +31(0)722203981

Yamaha Yard Built – Back to the Dirt

Logo design en event branding

Één logo voor een serie nieuwe rally-geïnspireerde creaties

Disciplines

Event branding, Logo en Brand Design

Voor:

Yamaha Motor Europe
Yamaha Motor Europe

Samen met:

Sol & Matheson Communications
Sol & Matheson Communications

Hoe we hebben geholpen.

  • Logo design van het volgende Yard Built project: Back to the Dirt

  • Design en DTP event branding: stickers, signage, banners, kledingpatches, drukwerk.

Logo design.

Rauw, vintage, stoer en een link met de custom scene. Daarmee startten wij deze opdracht. Het resultaat is een sterk logo dat bestaat uit een iconische weergave van het wiel van een klassieke crossmotor en een met zorg gekozen typeface in handwriting stijl.

Yamaha custom-wereld.

In 2019 verkent de Yamaha custom-wereld nieuwe rally-geïnspireerde creaties uit de jaren 70 en 80 in Back to the Dirt. Yamaha daagde de beste motorbouwers uit om de XSR700 aan te passen, met de nadruk op veranderingen die de offroad-prestaties van de standaardmotor benutten en verbeteren, terwijl het karakter ervan behouden blijft en het gemak van modificatie wordt aangetoond. 2019 was het jaar van Yamaha XT en offroad-geïnspireerde projecten die de basis hebben gelegd voor de spannende geschiedenis van Back to the Dirt-motoren.

Design powerhouse.

Voor event branding ben je bij United Creations aan het goede adres. Al meer dan vijftien jaar werken we voor merken in uiteenlopende branches en kunnen we ons verplaatsen in bijna elke tak van sport. Ook na de ontwikkeling van een creatief concept blijven we betrokken voor de uitwerking van event materiaal en communicatiemiddelen.

United Creations voor Yamaha Motor Europe
Yamaha’s Faster Sons en Yard Built zijn al een aantal jaren sterk aanwezig en brengen al een aantal jaren plezier op maat op de beste motorshows en festivals in Europa. Na een meerjarige betrokkenheid bij het zonovergoten Wheels & Waves-evenement in Biarritz, verbreedt Yamaha haar horizon en gaat het naar Italië; The Reunion in 2019. Bezoekers kunnen het neusje van de zalm van de Sport Heritage Range in volle kracht verwachten. In navolging van het supercoole ‘Back to the Future’-thema van 2018, verandert de stijl in 2019 als de coole retro XSR700 en de verbluffende nieuwe XTribute de weg wijzen naar een opwindend nieuw project, ‘Back to the Dirt’.

Foto en video credits: Yamaha Motor Europe