Bel direct: +31(0)722203981

“Wie (niet) stemt mag ook (niet) zeiken”

Boomerangkaarten en editorial design

Jongerencampagne verkiezingen Provinciale Staten Noord-Holland

United Creations Boomerangkaarten kaartenrek

Disciplines

Drukwerk en Productie, Editorial design

Voor:

Provincie Noord-Holland
Provincie Noord-Holland

Samen met:

Boomerang, Amsterdam University Press
Boomerang, Amsterdam University Press

Hoe we hebben geholpen.

  • Graphic design van Boomerangkaart “Wie (niet) stemt mag ook (niet) zeiken”

  • Gecureerd als illustratief beeld voor het boek “Alle stemmen tellen!” van Rudy B. Andeweg en Monique Leyenaar (AUP).

United Creations editorial design boek Alle Stemmen Gelden
United Creations Boomerangkaart Wie niet stemt mag ook niet zeiken

Graphic design
Boomerangkaart.

Misschien wel één van onze meest impactvolle designs: de Boomerang-kaart voor Provincie Noord-Holland om jongeren te motiveren naar de stembus te komen tijdens de Provinciale Staten-verkiezing. Met deze effectieve punchline en less is more ontwerp springt deze kaart er uit. De subtiele verwijzing naar het rode potlood geeft de kijker twee opties om deze kaart te lezen. Uitgebracht als echte kaart en als klap op de vuurpijl gecureerd als illustratief beeld voor het boek “Alle stemmen tellen!” van Rudy B. Andeweg en Monique Leyenaar (AUP).

United Creations en Amsterdam University Press.

In 2017 werden we benaderd door uitgeverij Amsterdam University Press met de vraag of het iconische design van de Boomerangkaart gebruikt mocht worden een een nieuw boek over de geschiedenis van het kiesrecht in Nederland. Dat leek ons een prima plan. In dit boek buigt een twintigtal Nederlandse politicologen zich over de oorzaken, gevolgen en vooruitzichten van het algemeen kiesrecht in Nederland. Liep Nederland voorop of juist achteraan bij de invoering van kiesrecht voor mannen en iets later voor vrouwen? Hoe hebben burgers de afgelopen eeuw gebruik gemaakt van dat recht? Hoe zijn politieke partijen en het partijstelsel ermee omgegaan? Heeft algemeen kiesrecht ook geleid tot een getrouwe afspiegeling van de bevolking in de Tweede Kamer? Hebben burgers intussen andere manieren gevonden om hun invloed te doen gelden of gaan we de opkomstplicht weer invoeren?

United Creations editorial design boek Alle Stemmen Gelden

Trots.

Dit ontwerp is mogelijk één van ons meest effectieve ontwerpen dat we ooit gemaakt hebben. Het is vereeuwigd in de online bibliotheek van Boomerang en opgenomen in een prachtig stukje historisch naslagwerk. Het bereik van deze campagne heeft alle verwachtingen overstegen. Trotser kunnen we niet worden. 

Boomerang en United Creations

In de Boomerang Creative Community komt creativiteit komt in vele vormen. Boomerang wil iedereen een platform geven om hun invulling te geven aan creativiteit. In een inmiddels internationale online community met meer dan 15.000 creatieven die elkaar elke dag scherp houden. Grappige, mooie, scherpe en kunstzinnige creaties vinden hier hun weg naar het grote publiek.