Bel direct: +31(0)722203981

Flor de Caña Rum brand support

Lokale marketing- en brand support voor één van de meest Sustainable Rum-merken van de wereld: Flor de Caña

United Creations adviseert duurzame drukwerkoplossingen aan Flor de Caña Nederland en levert eventmateriaal gemaakt van 100% gerecycled papier en recyclebaar Reboard®.

Disciplines

Drukwerk en Productie, Event branding, Logo en Brand Design

Voor:

Flor de Caña Rum
Flor de Caña Rum

Samen met:

Anker Amsterdam Spirits BV en onze topdrukkerij hier in Nederland
Anker Amsterdam Spirits BV en onze topdrukkerij hier in Nederland

Hoe we hebben geholpen.

  • Lokale adaptie marketingmateriaal en branding assets voor de Sustainable Cocktail Challenge, tasting-sessies en POS-materiaal voor onder andere HANOS

  • Advies duurzame drukwerkoplossingen

  • Productie en levering van recyclebaar plaatwerk (Reboard®), en drukwerk op papier gemaakt van 100% gerecyclede vezels (RecyStar® Nature)

Flor de Cana Rum Brand Support - productie Reboard plaatmateriaal
Flor de Cana Rum Brand Support - duurzame printproductie

Marketingmateriaal aanpassen voor lokale markt.

Flor de Caña beschikt over een sterke brand statement en heldere regels als het gaat om de uitstraling van merkuitingen. Met de Brand Guide in de hand ontwikkelen we aansprekende ontwerpen passend bij de Nederlandse markt. Van menukaarten voor de Cocktail Challenge, tot posters in filialen van HANOS, alles straalt precies dezelfde merkwaarden uit zoals men die in Zuid-Amerika hebben bedacht. Het maakt voor ons niet uit voor welk merk we werken, we dompelen ons altijd onder in de Brand World om het beste resultaat na te streven en de consument een uniform merkbeeld te laten ervaren.

United Creations en duurzaamheid.

Als geen ander zijn we ons bij United Creations bewust van de impact op onze wereld. We spelen een interessant spel waarbij we met veel enthousiasme onze graphics leven inblazen door ze te printen. Tegelijkertijd moeten we letten op de hoeveelheid die we produceren. Al jaren zijn we bezig om samen met onze productiepartners bewust om te gaan met productie-orders. We werken samen met innovatieve drukkerijen die net als wij een warm hart toe dragen aan onze planeet. Wij proberen jou ook de zo bewust mogelijke keuzes te laten maken en te kiezen voor gerecyclede of goed te recyclen materialen. We helpen je om samen slim in te kopen en zoveel mogelijk on-demand te produceren zonder veel overproductie.

Flor de Cana Rum Brand Support - productie duurzame menukaarten

Over RecyStar® Nature.

De keuze voor een duurzame papiersoort voor drukwerk was niet zomaar gemaakt. We hebben verschillende soorten voorgelegd aan Flor de Caña, en de keuze is gevallen op RecyStar® Nature. Het papier is gemaakt van 100% gerecyclede vezels en heeft een duidelijke eco uitstraling. Het is licht crèmekleurig met sporadisch een heel klein zwart puntje. Het zwarte puntje is zo goed als niet zichtbaar bij een full color print.

Goed om te weten: er zijn diverse milieulabels van toepassing op de samenstelling en productie van dit papiersoort vanuit de papierproducent. Te weten; FSC®, EU Ecolabel, Nordic Ecolabel en Blauer Engel uz14.

United Creations voor Flor de Cana Rum

Flor de Caña zet zich in voor duurzame praktijken: de rum wordt al meer dan tien jaar gedistilleerd met behulp van 100% hernieuwbare energie. De afgelopen twaalf jaar heeft Flor de Caña jaarlijks 50.000 bomen geplant om het milieu te helpen beschermen. De wereldwijde cocktailcompetitie, de Sustainable Cocktail Challenge, draait om de toewijding van Flor de Caña aan duurzaamheid en Fairtrade-producten.

Rummerk Flor de Caña ontving in 2018 als één van de eerste sterke drankmerken ter wereld het Fairtrade-certificaat. De certificering van Fair Trade USA, de toonaangevende certificeerder van Fair Trade-producten in Noord-Amerika, heeft betrekking op gebieden als veilige werkomstandigheden, bescherming van fundamentele mensenrechten en beste milieupraktijken.