Categories Diensten

WordPress-beveiliging als service

Het is zover: je gaat live met een mooie nieuwe website. Met gepaste trotst claim je een eigen stukje internet. Klanten weten je te vinden en je genereert verkeer via social media en advertenties. Het bouwen van een website is een ding, het bijhouden en beschermen hiervan vereist echter ook aandacht. Als ondernemer of merk is het fijn om je te kunnen richten op waar je goed in bent. Daarom bieden we bij United Creations de service om je website te beveiligen en gezond te houden. De wereld van databeveiliging is constant in beweging en we laten ons informeren door andere experts uit het vakgebied om altijd up to date te blijven. Waar kun je zelf ook op letten?

Met logisch nadenken kom je al een heel eind. Regelmatig zijn we in gesprek met ondernemers die een eigen website beheren of willen laten beheren door ons. Er zijn dan een paar basisregels waar die we bespreken om de kans op misbruik van een website, bijvoorbeeld door een hacker, te minimaliseren. Het begint bij de vraag waarom een site überhaupt gehackt zou worden en waarom de website in kwestie een mooi doelwit zou zijn. Gaat het hackers om de website zelf of om iets anders?

Soorten hackers

Je vergelijkt een hacker het beste met een inbreker. Als een inbreker echt binnen wil komen, dan lukt dat ook. Zelfs de huizen, kantoren, winkels of kluizen van een bank zijn allemaal doelwitten voor voor een inbraak. Een inbreker maakt een afweging tussen tijd en moeite en de potentiële opbrengst. Hoe moeilijker het binnenkomen is des te minder interessant het beoogde opbject. Met websites werkt het net zo. Over het algemeen zou je kunnen stellen dat als je geen financiële diensten levert, zoals bijvoorbeeld een bank, een website niet heel hoog op de lijst van een professionele hacker staat. Ook als je verder geen waardevolle informatie opslaat blijf je redelijk uit de kijker van de inbreker. Er zijn verschillend type hackers.

Script kiddies

Doorgaans zijn dit jonge beginnende hackers die gebruik maken van door meer ervaren hackers geschreven software. Het gaat hen min of meer om de roem. Denk hierbij aan het vervangen van een homepage door bijvoorbeeld een stuk propaganda) via een bekend lek in veelgebruikte software. Hun motivatie wordt gedreven door de lol van het hacken of om een boodschap over te brengen van politieke aard.

Black hat hackers / Crackers

Hier hebben we te maken met professionals. Ze schrijven software voor andere hackers en verkopen deze door. Onder hun bezigheden valt onder andere identiteitsfraude en het infiltreren van financiële instellingen.

Grey hat hackers

Ervaren hackers die zich in grijs gebied begeven. Ze worden ingehuurd om de beveiliging van systemen te testen tegen een beloning. Vaak proberen ze ook zelf lekken te vinden om vervolgens tegen betaling hulp aan te bieden om problemen op te lossen. Doelwitten: websites als Facebook, organisaties als Google en overheden.

White hat of ethical hackers / Beveiligingsspecialisten

Zeer ervaren hackers zetten hun kennis soms ook in ter preventie. Zo gaan ze legaal te werk om in opdracht van hun werkgeverZe doen dit onder andere door de lekken in bestaande systemen te detecteren om het te verbeteren in opdracht van hun werkgever.

Voorkomen is beter dan genezen

Nu we globaal weten wat voor sites voor welke hackers interessant zijn, gaan we in op de aandachtsgebieden waar wij onze service op vormgeven. Binnen ons basispakket richten we ons met name op de verdediging tegen de grootste groep inbrekers, namelijk de eerder genoemde script kiddies.

Wij verzorgen backups, fromuliervalidatie, spamfilters, firewalls en updates van WordPress en alle gebruikte plugins.

Hieronder een rijtje tips om zelf ook aan te denken:
  • Nummer 1: Gebruik sterke wachtwoorden. Een sterk wachtwoord bestaat tegenwoordig uit minimaal 12 karakters. Gebruik geen bestaande woorden, maar richt je op een combinatie van kleine letters, hoofdletters, cijfers en symbolen.
  • Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende websites.
  • Verander regelmatig je wachtwoorden
  • Zorg voor up-to-date software. Niet alleen van je website maar ook andere software waaronder browsers en operating systems op je computer zelf
  • Maak regelmatig backups en bewaar deze bij voorkeur op een eigen PC of zelfs op een externe harde schijf.

Kortom

Een website beschermen is te vergelijken met een huis beveiligen. Sterke wachtwoorden zijn als goede sloten. Hoe meer verschillende, des te lastigere het is om binnen te komen. Het belangrijkste is nog altijd: logisch blijven nadenken en bij twijfels of argwaan meteen aan de bel trekken.

Meer weten over onze Managed WordPress Hosting? Stuur ons een berichtje:

Hoe heet je?*

Wat is je emailadres?*

Onderwerp

Laat een bericht achter

Share